Veelgestelde vragen | FAQ

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over de producten van ENZO PELLINI.

Algemeen

Je wijzigt of annuleert je bestelling als je nog niet hebt betaald.

Heb je je bestelling al betaald en geplaatst? Bel dan naar onze klantenservice tijdens de openingstijden.

Mijn iDEAL betaling is niet gelukt

Heb je betaald via iDEAL maar weet je niet helemaal zeker of je betaling gelukt is? Controleer of wij geld van je rekening hebben afgeschreven:

  • Is er geld afgeschreven en heb je geen bevestiging van ons ontvangen? Wacht een uur. Neem contact op met onze klantenservice als je na een uur nog geen bevestiging hebt ontvangen.
  • Is er niks van je rekening afgeschreven? Dan is de betaling niet gelukt. Je bestelt dan gewoon opnieuw.

Mijn creditcardbetaling is afgekeurd

Is je creditcardbetaling niet gelukt? Dan annuleren we de bestelling. Bestel opnieuw en kies voor een andere betaalmethode.

Wil je weten waar je bestelling blijft? Je hebt van PostNL een e-mail ontvangen met je track & trace code. Bekijk via de track & trace link in je bestelbevestiging waar je bestelling is.

Wij versturen je pakket met PostNL. Voor webshop alle bestellingen geldt: op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1 tot 3 werkdagen in huis.

*. Wij bezorgen op maandag tot en met vrijdag. Deze levertijd is een inschatting. Hebben wij je bestelling verstuurd? Dan krijg je een e-mail met een track en trace code van PostNL. Zo weet je precies waar je pakketje is.

* De levertijd staat vermeld in werkdagen; daarbij tellen de zaterdagen, zondagen en feestdagen niet mee.

Wij rekenen verzendkosten voor onze producten binnen Nederland en België vanaf € 7,50. Voor Duitsland geldt dat vanaf € 9,95. Voor stalen gelden andere prijzen.

Heb je iets besteld maar ben je niet thuis? PostNL laat een ‘niet thuis bericht’ bij je achter. Via de website www.postnl.nl kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak maken of je kunt kiezen voor het afhalen bij een PostNL-punt.

Zie je bij het openmaken dat een of meerdere artikel(en) is (zijn) beschadigd? Neem dan contact op met de klantenservice. We vragen dan om foto’s van het pakket en de schade.

Leren tegels

De leren tegels van Enzo Pellini zijn zo gemaakt dat iedereen ze kan bevestigen. Iedere tegel is aan de achterzijde voorzien van dubbelzijdige tape. Verwijder voorzichtig de beschermfolie en je kan de tegel eenvoudig op de muur plakken. Meer informatie over het aanbrengen vind je hier.

Voor een goede hechting van onze leren tegels op de muur adviseren wij om een primer te gebruiken. Wij bieden bovendien primer aan in dezelfde kleurtinten als onze leren tegels. Leer is een natuurproduct dat door temperatuurwisselingen wellicht kan gaan werken. Dit is niets om je zorgen over te maken maar door de kleur primer af te stemmen op de kleur van het leer zijn eventuele kleine naden door krimp nauwelijks zichtbaar.

Voordat je aan de slag gaat met leren wandtegels moet je rekening houden met het volgende:

• Acclimatiseren: Leer is een natuurproduct. Het is van belang dat de leren tegels minimaal 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze bevestigd gaan worden.

• Luchtvochtigheid: De ideale luchtvochtigheid in de ruimte is tussen de 40% en 60%.

• Temperatuur: De ideale kamertemperatuur bij plaatsing is tussen de 18 en 22 graden.

Het bevestigen van de leren tegels is heel eenvoudig dankzij de dubbelzijdige tape aan de achterzijde. Verder adviseren wij om het volgende gereedschap tijdens het plaatsen van onze tegels:

• Waterpas

• Afbreek mes (Stanleymes)

• Potlood

• Rolmaat

• Haakse hoek of liniaal (minimaal 50cm!)

• Snij mat/ onderlegger

• Optioneel een handwals om het leer gelijkmatig aan te duwen

Dat is sterk afhankelijk van het door jou gekozen patroon. De leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak horizontaal geplaatst. Wij adviseren dan op het middelpunt van de wand een horizontale lijn te trekken, gebruik hiervoor een waterpas en potlood. Als je begint met plakken vanuit dit middelpunt, creëer je een mooi evenwichtig beeld.

Kies je bijvoorbeeld voor een verticaal patroon dan moet je vanuit het middelpunt een verticale lijn plaatsen. Welk patroon je ook kiest, wij adviseren vanuit het middelpunt te starten met plaatsen. Wil je meer weten over mogelijke patronen klik dan hier.

Onze leren tegels kunnen worden geplaatst tegen een haardwand mits de wand geen warmte uitstraalt. Leer is een natuurproduct en daardoor gevoelig voor temperatuurwisselingen. Er kan krimp ontstaan wanneer de leren tegels in contact komen met hoge temperaturen.

De leren tegels van Enzo Pellini hebben net als een normale wand weinig aandacht nodig. Mocht er onverhoopt tegen de muur worden gemorst dan kan dit worden schoongemaakt door met een droge doek te deppen. Als een tegel ernstig beschadigd raakt dan kan deze eventueel worden vervangen.

Het leer van Enzo Pellini is zeer flexibel. Je kan het gemakkelijk om een hoek vouwen. Zorg dat de leren tegel aan één zijde goed zit vastgeplakt, vervolgens kan je het leer voorzichtig omvouwen en de andere zijde vastplakken. Zorg hierbij dat beide zijdes voldoende plakoppervlakte hebben zodat er een goede hechting met de ondergrond ontstaat.

Het leer heeft een dikte van +/- 2mm.

Leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak toegepast in keukens. Wij raden het echter af om achter de kookplaat leren wandtegels te plaatsen i.v.m. warmte, vuil en luchtvochtigheid. Datzelfde geldt voor de gootsteen i.v.m. eventuele waterschade. Het verschil in keukens is zo groot dat de mogelijkheden per situatie moet worden beoordeeld.

Akoestische panelen

De panelen van Enzo Pellini kunnen door ieder geplaatst worden, door middel van montagekit (verkrijgbaar in de shop) kunnen deze gemakkelijk bevestigd worden. wanneer je beschikt over een scherp stanleymes zijn de panelen ook eenvoudig op maat te snijden.

Het paneel heeft een hoogte van 2,40m en een breedte van 0.60m.
Het oppervlak van een paneel is 1,44m2.

De panelen hebben een dikte van 19mm.

Een paneel weegt +/- 5kg.

In sommige gevallen heb je hier alleen montage kit voor nodig.
Wanneer je de panelen dient in te korten of bijvoorbeeld een stopcontact moet uitsnijden, zorg dan ook voor de volgende materialen;
– stanleymes
– snijlat
– snijplaat
– rolmaat

De panelen kunnen gemakkelijk worden onderhouden dmv een stoffer, ook kun je ze meepakken met de stofzuiger.
Wanneer er een vlek ontstaat op de panelen kun je dit wegboenen met een droge doek.

De panelen zijn gemaakt in het mannetje / vrouwtje principe, dit wil zeggen;
Het paneel begint altijd met een strook zwart (onderplaat) en eindigt altijd met een overlappen strip (bovenlaag), op deze manier sluit het 2e paneel altijd weer perfect aan op het 1e paneel.

We raden af om de panelen toe te passen in een vochtige ruimte.
Wanneer het materiaal langere tijd met vocht in aanmerking komt, zal het materiaal dit in zich opnemen waardoor het wat bol gaat staan.

Zeker, de panelen hebben een demping van maar liefst 70%.

Je kunt met 1 bus kit twee panelen verlijmen.

Lees voor meer informatie over hoe je de akoestiek van je woning kan verbeteren hier.

Vilt tegels

De vilten tegels van Enzo Pellini zijn zo gemaakt dat iedereen ze kan bevestigen. Iedere tegel is aan de achterzijde voorzien van dubbelzijdige tape. Verwijder voorzichtig de beschermfolie en je kan de tegel eenvoudig op de muur plakken.

Het bevestigen van de vilten tegels is heel eenvoudig dankzij de dubbelzijdige tape aan de achterzijde. Verder adviseren wij om het volgende gereedschap tijdens het plaatsen van onze tegels:

  • Waterpas
  • Afbreek mes (Stanleymes)
  • Potlood
  • Rolmaat
  • Haakse hoek of liniaal (minimaal 50cm!)
  • Snij mat/ onderlegger
  • Optioneel een handwals om het leer gelijkmatig aan te duwen

Dat is sterk afhankelijk van het door jou gekozen patroon. De leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak horizontaal geplaatst. Wij adviseren dan op het middelpunt van de wand een horizontale lijn te trekken, gebruik hiervoor een waterpas en potlood. Als je begint met plakken vanuit dit middelpunt, creëer je een mooi evenwichtig beeld.

Kies je bijvoorbeeld voor een verticaal patroon dan moet je vanuit het middelpunt een verticale lijn plaatsen. Welk patroon je ook kiest, wij adviseren vanuit het middelpunt te starten met plaatsen. Wil je meer weten over mogelijke patronen klik dan hier.

Onze vilten tegels kunnen worden geplaatst tegen een haardwand mits de wand geen warmte uitstraalt. Er kan krimp ontstaan wanneer de leren tegels in contact komen met hoge temperaturen.

De vilten tegels van Enzo Pellini hebben net als een normale wand weinig aandacht nodig. Mocht er onverhoopt tegen de muur worden gemorst dan kan dit worden schoongemaakt door met een droge doek te deppen. Als een tegel ernstig beschadigd raakt dan kan deze eventueel worden vervangen.

Het vilt van Enzo Pellini is zeer flexibel. Je kan het gemakkelijk om een hoek vouwen. Zorg dat de vilten tegel aan één zijde goed zit vastgeplakt, vervolgens kan je het vilt voorzichtig omvouwen en de andere zijde vastplakken. Zorg hierbij dat beide zijdes voldoende plakoppervlakte hebben zodat er een goede hechting met de ondergrond ontstaat.

Het vilt heeft een dikte van +/- 3mm.

Vilten wandtegels van Enzo Pellini worden vaak toegepast in keukens. Wij raden het echter af om achter de kookplaat vilten wandtegels te plaatsen i.v.m. warmte, vuil en luchtvochtigheid. Datzelfde geldt voor de gootsteen i.v.m. eventuele waterschade. Het verschil in keukens is zo groot dat de mogelijkheden per situatie moet worden beoordeeld.