Veelgestelde vragen (FAQ)

De leren tegels van Enzo Pellini zijn zo gemaakt dat iedereen ze kan bevestigen. Iedere tegel is aan de achterzijde voorzien van dubbelzijdige tape. Verwijder voorzichtig de beschermfolie en je kan de tegel eenvoudig op de muur plakken. Meer informatie over het aanbrengen vind je hier.

Voor een goede hechting van onze leren tegels op de muur adviseren wij om een primer te gebruiken. Wij bieden bovendien primer aan in dezelfde kleurtinten als onze leren tegels. Leer is een natuurproduct dat door temperatuurwisselingen wellicht kan gaan werken. Dit is niets om je zorgen over te maken maar door de kleur primer af te stemmen op de kleur van het leer zijn eventuele kleine naden door krimp nauwelijks zichtbaar.

Voordat je aan de slag gaat met leren wandtegels moet je rekening houden met het volgende:

• Acclimatiseren: Leer is een natuurproduct. Het is van belang dat de leren tegels minimaal 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze bevestigd gaan worden.

Luchtvochtigheid: De ideale luchtvochtigheid in de ruimte is tussen de 40% en 60%.

Temperatuur: De ideale kamertemperatuur bij plaatsing is tussen de 18 en 22 graden.

Het bevestigen van de leren tegels is heel eenvoudig dankzij de dubbelzijdige tape aan de achterzijde. Verder adviseren wij om het volgende gereedschap tijdens het plaatsen van onze tegels:

• Waterpas

• Afbreek mes (Stanleymes)

• Potlood

• Rolmaat

• Haakse hoek of liniaal (minimaal 50cm!)

• Snij mat/ onderlegger

• Optioneel een handwals om het leer gelijkmatig aan te duwen

Dat is sterk afhankelijk van het door jou gekozen patroon. De leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak horizontaal geplaatst. Wij adviseren dan op het middelpunt van de wand een horizontale lijn te trekken, gebruik hiervoor een waterpas en potlood. Als je begint met plakken vanuit dit middelpunt, creëer je een mooi evenwichtig beeld.

Kies je bijvoorbeeld voor een verticaal patroon dan moet je vanuit het middelpunt een verticale lijn plaatsen. Welk patroon je ook kiest, wij adviseren vanuit het middelpunt te starten met plaatsen. Wil je meer weten over mogelijke patronen klik dan hier.

Onze leren tegels kunnen worden geplaatst tegen een haardwand mits de wand geen warmte uitstraalt. Leer is een natuurproduct en daardoor gevoelig voor temperatuurwisselingen. Er kan krimp ontstaan wanneer de leren tegels in contact komen met hoge temperaturen.

De leren tegels van Enzo Pellini hebben net als een normale wand weinig aandacht nodig. Mocht er onverhoopt tegen de muur worden gemorst dan kan dit worden schoongemaakt door met een droge doek te deppen. Als een tegel ernstig beschadigd raakt dan kan deze eventueel worden vervangen.

Het leer van Enzo Pellini is zeer flexibel. Je kan het gemakkelijk om een hoek vouwen. Zorg dat de leren tegel aan één zijde goed zit vastgeplakt, vervolgens kan je het leer voorzichtig omvouwen en de andere zijde vastplakken. Zorg hierbij dat beide zijdes voldoende plakoppervlakte hebben zodat er een goede hechting met de ondergrond ontstaat.

Het leer heeft een dikte van +/- 2mm.

Leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak toegepast in keukens. Wij raden het echter af om achter de kookplaat leren wandtegels te plaatsen i.v.m. warmte, vuil en luchtvochtigheid. Datzelfde geldt voor de gootsteen i.v.m. eventuele waterschade. Het verschil in keukens is zo groot dat de mogelijkheden per situatie moet worden beoordeeld.