Hexagon

Akoestische wandpanelen van ENZO PELLINI zijn geluidsabsorberend en reduceren galm.

Hexagon

Akoestische wandtegels

Akoestische wandtegels HEXAGON van ENZO PELLINI werken geluidsabsorberend en ze reduceren galm. HEXAGON vilttegels hebben een grondvorm die zeshoekig is. Ze zijn gemaakt van vilt op basis van 100% gerecyclede materialen (petflessen) en kant en klaar om eenvoudig op je wand te bevestigen. Bestel de HEXAGON akoestische wandpanelen van vilt eenvoudig online. Heb je nog vragen? Kijk dan ook eens bij veelgestelde vragen. Kom je er nog niet uit neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

ENZO PELLINI +

Benieuwd naar onze unieke samenwerking met Osiris Hertman, ontwerper van de veelzijdige HEXAGON.

Productinformatie

Deze uiterst decoratieve akoestische panelen van vilt bestaan uit een ondergrond in een doorlopende laag met daarop nog een keer dezelfde zeshoekige vorm in ook dezelfde kleur. Zo ontstaat er een reliëf wat je wand heel levendig maakt.

Je kan ze gebruiken in je woonkamer maar natuurlijk ook in alle ruimtes van je huis waar je mooie decoratie op je wand wilt of waar het geluid wat hol klinkt. Ze kunnen zelfs op het plafond!

De sfeer van de HEXAGON vilttegel is strak speels tegelijk. Het past in vrijwel ieder interieur en zijn ze in vele kleuren leverbaar. Akoestische toepassingen hebben als belangrijkste functie het geluid te absorberen en de ruimte te isoleren. Het gedrag van trillingen en geluid is complex. Maar vilt lijkt ervoor te zijn gemaakt. Het werkt uitstekend en ziet er ook nog eens heel aantrekkelijk uit.

Inspiratie met akoestische panelen

HEXAGON producten

Geluidsdemping icoon

Geluiddempend

Eenvoudige bevestiging icoon

Eenvoudig te monteren

Duurzaam icoon

Duurzaam

HEXAGON akoestische wandtegels

 • De tegels zijn zeshoekig
 • formaat is 50 x 57.7 cm en is 1,8 cm dik
 • Het product reduceert galm en dempt het geluid
  aw 0.35 (bij directe verlijming op de wand)
 • De tegel is gemaakt van is 100% gerecyclede materialen (petflessen)
 • Nederlands fabricaat
 • Brandvertragend
 • Eenvoudig te monteren op wand of plafond met enzo pellini montagekit
 • Onderhoudsvriendelijk
 • De tegels passen perfect tegen elkaar aan
 • 100% Nederlands product
 • Onderhoudsvriendelijk
Hexagon tegel maat

Montage

Reinig de ondergrond goed; het moet uiteindelijk droog, glad en stof- en vetvrij te zijn. Losse deeltjes en plekjes met eventueel vettige stoffen als olie, vet, was of lak moet je eerst verwijderen, anders hechten de tegels niet goed.

Benodigdheden

Eigenlijk heb je niet veel nodig. Een waterpas en potlood en natuurlijk de montagekit. Deze is simpel te bestellen in onze webshop.

We raden je aan het patroon eerst op bijvoorbeeld de grond neer te leggen. Zo kun je nog heel makkelijk je eindresultaat aanpassen.

Als je begint met plakken, start dan zowel horizontaal als verticaal vanuit het midden van je uiteindelijk ontwerp. Zo kom je altijd goed uit!

Zet de eerste tegel netjes waterpas op de wand en de volgende kun je dan eenvoudig laten aansluiten.

Klaar in 3 stappen

 1. Zorg dat je alle tegels in het door jou gewenste patroon kaar hebt liggen. Teken desnoods je ontwerp en nummer de tegels aan de achterkant.
 2. Breng de montagekit volgens de handleiding aan op de achterkant van de tegel. Blijf wel een paar centimeter van de randen en smeer het er niet te dik op.
 3. Plaats de tegel op de door jou aangegeven plaats en herhaal dit tot je patroon klaar is. Welk patroon je ook kiest, wij adviseren vanuit het middelpunt te starten met plaatsen.

Inspiratie met akoestische panelen

HEXAGON legpatronen

Hier vind je inspiratie voor het indelen van HEXAGON tegels! Of je nu op zoek bent naar aaneensluitende of halfopen patronen, of gewoon op zoek bent naar leuke vormen, wij hebben het allemaal voor je. Het mooie van HEXAGON tegels is dat je kunt spelen met kleurcontrasten op de wanden. Je kunt kiezen voor een tegel die contrasteert met de kleur van je muur, of je kunt juist een tegel kiezen die perfect past bij de kleur van je muur.

TIP

Wil je graag akoestische tegels van vilt gebruiken, maar wil je ook een rustige uitstraling op je muur? Kies dan voor ton-sur-ton. Verf je muur in dezelfde kleur met de ENZO PELLINI primer als de gekozen tegel en laat je verrassen door het effect. Het resultaat zal niet alleen prachtig zijn, maar ook rustgevend voor je ogen.

Tegel als prikbord

De akoestische HEXAGON vilttegels laten zich ook prima gebruiken als prikbord! Gebruik eenvoudige huis tuin en keuken spelden om de tegels niet te beschadigen.

Legpatroon 1

Legpatroon 2

Legpatroon 3

Legpatroon 4

Legpatroon 5

Legpatroon 6

Veel gestelde vragen over HEXAGON akoestische vilttegel

De HEXAGON vilttegels kunnen aan de wand of het plafond worden bevestigd met montagekit. Breng de montagekit volgens de handleiding aan op de achterkant van de tegel. Blijf wel een paar centimeter van de randen en smeer het er niet te dik op. De kit kun je eenvoudig mee bestellen tegelijk met de HEXAGON vilttegels in onze webshop.
Wij hebben in onze webshop speciaal voor de HEXAGON vilttegel bestemde kit. Je kunt deze kit eenvoudig bestellen tegelijk met je tegels. Klik HIER om te bestellen.
Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van welke vorm je wilt maken op je wand. Voor de voorbeelden kun je kijken bij de legpatronen. Wil je een hele wand bedekken met de HEXAGON vilttegels, hou dan wel rekening met snijverlies.
De HEXAGON vilttegel is leverbaar in 8 verschillende kleuren: BASALT, CHALK, DENIM, DUNE, GREEN, LIGHT BLUE, RED CORAL, SMOKE
Gebruik een scherp (stanley)-mes en een snijplaat als ondergrond.
Teken de te snijden lijn met potlood op de bovenzijde van de tegel af. Snij voorzichtig, liefst langs een stalen meetlat. Herhaal dit meerdere keren totdat je de tegel tot op de snijplaat helemaal hebt doorgesneden.
Ja dat kan. Je kunt ook van verschillende kleuren 1 of meerdere tegels kopen. Zo kun je ook leuk de kleuren combineren.

Lookbook en inspiratie

Kijk ook eens bij onze andere producten

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allernieuwste interieurtrends, onze collectie, nieuwtjes en acties!