ENZO PELLINI HEXAGON

ENZO PELLINI komt weer met een geweldig nieuw concept.

ENZO PELLINI +

ENZO PELLINI + is uit samenwerking met ontwerpers geboren en binnenkort verkrijgbaar in onze webshop. Osiris Hertman is de ontwerper van dit sterke staaltje vormgeving genaamd HEXAGON. ENZO PELLINI heeft zich gespecialiseerd, op basis van kennis en ambacht, om samen met designers, architecten en interieurspecialisten tot een optimaal ontwerp te komen waarin materiaalkeuze, kleur en uitvoering bepalend zijn. En de combinatie van juist deze factoren hebben gezorgd voor wederom een prachtig eindresultaat waar we met recht trots op mogen zijn.

Enzo Pellini Hexagon

Wandbekleding met karakter

De basis is de regelmatige zeshoek. Een bijzondere vorm die zowel gelijkzijdig als gelijkhoekig is en daarom zo perfect als ‘tegel’ gebruikt kan worden. Binnen de vorm is er een spel van grotere en kleinere vormen van diezelfde hexagon. Uitgespaard of juist opgelegd, puur het vilt of bekleed met leer of stof… de mogelijkheden zijn ongekend. Het resultaat oogstrelend.

Een ogenschijnlijk complex geheel maar met een evenwichtige, grafische en vooral exclusieve uitstraling. ENZO PELLINI HEXAGON is een wandbekleding met karakter.

Het materiaal vilt is gemaakt op basis van gerecyclede petflessen. Vilt heeft de eigenschap isolerend te werken en het houdt ook nog eens die vervelende galm tegen die je zo vaak in grotere ruimtes merkt. Een perfecte combinatie van topdesign en functionaliteit. Zo zie je dat duurzaam ook heel stijlvol kan zijn.

Enzo Pellini Hexagon

Osiris Hertman

Osiris heeft zo zijn eigen opvattingen over interieur en ontwerp. Zo wordt het principe ‘Less is more” door hem op een heel eigen wijze toegepast. Osiris zegt zelf hierover: “de stelregel “Minder is meer” bestaat al sinds het midden van de 20e eeuw. Maar de filosofie die erin wordt samengevat, is vaak verkeerd begrepen. Tegenwoordig roept het meestal beelden op van spaarzaam ingerichte appartementen met witte muren en ultramoderne meubels die op lichte vloeren rusten.” En dat is zeker niet het beeld wat je voor ogen krijgt wanneer je de interieurs en ontwerpen van Osiris bekijkt. Maar wat doet hij dan anders?

Hertman is een old school designer met het hart van een vakman. Dit komt tot uiting in de aandacht die hij besteedt aan zowel het kiezen als het behandelen van materialen. Maar ook aan ontwerpoverwegingen en aan het buitengewone niveau van vakmanschap in alles wat hij produceert.

Osiris: “De impact die elk item binnen een interieur creëert, hangt af van een wederzijds versterkende relatie tussen verschillende aspecten. Maar de enige manier om ervoor te zorgen dat die fijne balans elke keer weer ontstaat, is door alles zelf te ontwerpen.” En dus doet Hertman dat – meubels, lampen, vloerkleden, zelfs tegelcollecties – alles vloeit uit zijn pen, of zoveel mogelijk van alles, en alles is handgemaakt.

En natuurlijk is er de fijne orkestratie door de hand van Hertman zelf die nodig is om alles samen te brengen tot een perfecte balans. Zo creëert hij een unieke en complete identiteit voor elk interieur met een duidelijke handtekening..

Enzo Pellini Hexagon
Enzo Pellini Hexagon
Enzo Pellini Hexagon
Enzo Pellini Hexagon