Akoestische panelen

Akoestische wandpanelen van ENZO PELLINI zijn geluidsabsorberend en reduceren galm.

Akoestische panelen van ENZO PELLINI

Akoestische wandpanelen van ENZO PELLINI zijn geluidsabsorberend en reduceren galm. Ze zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen (petflessen) en kant en klaar om eenvoudig op je wand te bevestigen. Onze decoratieve akoestische panelen van vilt bestaan uit een ondergrond in een doorlopende laag met daarop strips in een afwijkende of gelijke kleur. Naast de isolerende en geluiddempende werking zijn ze een ware verrijking voor je interieur. Ze kunnen worden toegepast in je huis maar natuurlijk ook in je werkruimte. Denk eens aan een lambrisering in je keuken, een gehele wand in je woonkamer maar ook een plafond kan deze panelen heel mooi dragen. Bestel de wandpanelen eenvoudig online. Heb je nog vragen? Kijk dan ook eens bij veelgestelde vragen. Kom je er nog niet uit neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inspiratie met akoestische panelen

Productinformatie

Onze akoestische wandpanelen op basis van vilt zijn een welkome variant op de akoestische panelen met hout. Het grote voordeel van vilt is dat het een nog grotere dempende werking heeft.

Mooi en vooral handig wanneer je een ruimte wilt gebruiken waar harde geluiden of echo niet welkom zijn.

De sfeer van de horizontaal of verticaal te plaatsen panelen is strak en past in vrijwel ieder interieur. Bovendien zijn ze in vele kleuren leverbaar. Akoestische toepassingen hebben als belangrijkste functie het geluid te absorberen en de ruimte te isoleren. Het gedrag van trillingen en geluid is complex. Maar vilt lijkt ervoor te zijn gemaakt. Het werkt uitstekend en ziet er ook nog eens heel aantrekkelijk uit.

Akoestische panelen

 • De Panelen bestaan uit modules van 2400 x 600 x 19 mm
 • De oppervlakte per paneel is 1,44 m2
 • Het product is geluidsabsorberend, reduceert galm en dempt het geluid
 • Zowel de onderlaag als de latten zijn gemaakt van is 100% gerecyclede materialen (petflessen)
 • Nederlands fabricaat
 • Brandvertragend
 • Eenvoudig op maat te snijden
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Een groot voordeel van vilt boven houten latten is dat ze een hogere akoestische waarde vertegenwoordigen
Geluidsdemping icoon

Geluiddempend

Eenvoudige bevestiging icoon

Eenvoudig te monteren

Duurzaam icoon

Duurzaam

Akoestische panelen producten

Montage

Zorg dat je de volgende gereedschappen klaar hebt liggen. Dat werkt wel zo gemakkelijk.

 • een scherp [stanley]mes
 • een [metalen] liniaal
 • een onderplaat waarop je kunt snijden

Stappenplan

STAP 1
De muur waar je de vilten panelen gaat bevestigen moet droog, vetvrij en vlak zijn, anders blijven de vilten panelen niet goed zitten.

Eventueel losse delen op de wand zoals oude verf of losse stuclagen dienen voor de bevestiging van de panelen verwijderd te worden.

STAP 2
Begin met plaatsing aan de zijkant van de wand, werk vanuit daar de wand af. Eindig je met strook smaller dan het paneel? Dan kan het paneel gemakkelijk op maat worden gesneden. De panelen zijn naadloos aan elkaar te verbinden.

STAP 3
Voor het monteren van Strips kan het beste gebruik gemaakt worden van een polymeer lijm kit. [Volg de instructies van de fabrikant op de kit. Druk het paneel stevig tegen de ondergrond en zorg ervoor dat de hoeken en randen goed aangedrukt zijn. Laat de montage kit drogen volgens de productinformatie op de kit

TIPS & TRICKS

 • Het snijden van de panelen kun je eenvoudig stapsgewijs  doen met een stanleymes of een precisie mes.
 • Gebruik bij voorkeeur een metalen liniaal.
 • Snij loodrecht langs de liniaal en herhaal zonodig meerdere malen hetzelfde snij pad. Hierdoor is er minder kracht nodig en kun je heel precies werken.
 • Voor het monteren van Strips kan het beste gebruik gemaakt worden van een polymeer lijm kit. Het voordeel van een polymeer lijm is dat je grote oppervlakken kan lijmen en toch de plaatsing een beetje kunt corrigeren omdat de lijm niet onmiddellijk uithardt.

Let op:

De panelen zijn gemaakt in het mannetje / vrouwtje principe, dit wil zeggen; Het paneel begint altijd met een strook zwart (onderplaat) en eindigt altijd met een overlappen strip (bovenlaag), op deze manier sluit het 2e paneel altijd weer perfect aan op het 1e paneel zonder dat je nog de aansluitnaden ziet.

Verbinding van akoestieke panelen

Veel gestelde vragen over akoestische panelen

De panelen van Enzo Pellini kunnen door ieder geplaatst worden, door middel van montagekit (verkrijgbaar in de shop) kunnen deze gemakkelijk bevestigd worden. wanneer je beschikt over een scherp stanleymes zijn de panelen ook eenvoudig op maat te snijden.
Het paneel heeft een hoogte van 2,40m en een breedte van 0.60m.
Het oppervlak van een paneel is 1,44m2.
De panelen hebben een dikte van 19mm.
Een paneel weegt +/- 5kg.
In sommige gevallen heb je hier alleen montage kit voor nodig.
Wanneer je de panelen dient in te korten of bijvoorbeeld een stopcontact moet uitsnijden, zorg dan ook voor de volgende materialen;
– stanleymes
– snijlat
– snijplaat
– rolmaat
De panelen kunnen gemakkelijk worden onderhouden dmv een stoffer, ook kun je ze meepakken met de stofzuiger.
Wanneer er een vlek ontstaat op de panelen kun je dit wegboenen met een droge doek.
De panelen zijn gemaakt in het mannetje / vrouwtje principe, dit wil zeggen;
Het paneel begint altijd met een strook zwart (onderplaat) en eindigt altijd met een overlappen strip (bovenlaag), op deze manier sluit het 2e paneel altijd weer perfect aan op het 1e paneel.
We raden af om de panelen toe te passen in een vochtige ruimte.
Wanneer het materiaal langere tijd met vocht in aanmerking komt, zal het materiaal dit in zich opnemen waardoor het wat bol gaat staan.
Zeker, de panelen hebben een demping van maar liefst 70%.
Je kunt met 1 bus kit twee panelen verlijmen.

Lees voor meer informatie over hoe je de akoestiek van je woning kan verbeteren hier.

Vraag een gratis sample aan

Je hebt gekozen voor de akoestische wand maar je weet nog niet welke kleur? Dan is het heel eenvoudig om eerst één of meerdere stalen te bestellen. Zo kun je thuis op je gemak de staal kiezen die het beste in jouw interieur past.

Lookbook en inspiratie