Leren wandtegels in slaapkamer

Behang je slaapkamer met liefde

Droom jij ook van een gezellige slaapkamer waar je na een drukke dag heerlijk kunt ontspannen? Een slaapkamer die net even iets meer is dan alleen een plek om tot een goede nachtrust te komen? Dan hebben we voor jou een perfecte oplossing.

De zachte huid van de zelfklevende leren wandtegels van ENZO PELLINI past als geen andere wanddecoratie in jouw slaapkamer. De kleuren zijn natuurlijk en ingetogen. Een prima basis om eventuele accentkleuren mooi tot hun recht te laten komen. Wanneer je kiest om een wand met leer te bekleden zul je ook direct merken dat het geluid binnen je slaapkamer stiller wordt. Want zachte materialen absorberen geluid in tegenstelling tot harde wandafwerkingen zoals beton.

Leer in de slaapkamer sfeerfoto
Pattern Quilt Beige tegels

ENZO PELLINI Leren wandbekleding in je slaapkamer

De wandtegels van ENZO PELLINI bestaan uit 100% echt leer en zijn voorzien van een plaklaag aan de achterkant van iedere tegel. Daardoor zijn deze muurtegels heel eenvoudig op maat te snijden en zelf te monteren. Zo heb je binnen een handomdraai een wand in je slaapkamer met een chique maar ook stoere uitstraling. Maar je kunt natuurlijk ook je deur of je roomdivider een upgrade geven. Zelfs rondlopende wanden of kastjes zijn uitstekend te pimpen met dit prachtige en exclusieve product.

De perfecte oplossing voor jouw slaapkamerwand

Leer is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen zoals duurzaam en mooi maar het werkt ook geluiddempend. En dat is natuurlijk heerlijk in een ruimte waar rust de hoofdrol speelt.

We hebben te maken met een 100% natuurlijk product. Letterlijk alle tegels zijn uniek en daardoor ontstaat op de tegelwand een natuurlijke structuur met prachtige licht verschillende kleurnuances. Niet te druk maar zacht, warm en met een hoge aaibaarheidsfactor.

Niet alleen voor op je muur

Onze zelfklevende tegels kun je natuurlijk ook heel eenvoudig op andere elementen in je slaapkamer gebruiken.

 • Denk eens aan een headbord
 • Leren tegels staan ook prachtig op de frontjes van je ladekast
 • En wil je echt uit je dak denk dan eens aan je slaapkamerdeur bekleed met leer!
 • Een hele wand is mooi maar heb je wel eens overwogen een lambrisering te maken met de muurtegels?

Het kan allemaal met de eenvoudig op maat te snijden zelfklevende leren tegels van ENZO PELLINI.

Handige tip voordat je begint

Op onze site kun je gratis een sample aanvragen. Daarmee kun je natuurlijk al een goed idee krijgen van het materiaal en de kleur. Maar je kunt de tegel ook eenvoudig meenemen naar je favoriete verfwinkel om zo de perfecte match te maken voor jouw droomkamer.

Inspiratie met leren wandtegels

Leren wandtegels van Enzo Pellini

Inspiratie met leren wandtegels

Leren wandtegels van Enzo Pellini

Inspiratie met leren wandtegels

Leren wandtegels van Enzo Pellini

Uit welke kleuren en maten kan ik kiezen?

ENZO PELLINI heeft zorgvuldig zes prachtige kleuren geselecteerd die perfect in jouw interieur passen: Beige, Desert, Ebony, Frost, Lava en Taupe. Elke kleur heeft zijn eigen karakter en zijn goed te combineren met ander materiaal zoals hout, steen of beton.

De tegels zijn verpakt per vierkante meter en je kunt kiezen uit 12 even grote tegels of uit een mix van verschillende maten. Uiteraard zijn deze ook weer onderling te combineren.

Onze productenlijnen

Leren tegels lava productfoto

Nature

 • Luxe uitstraling
 • Hoogwaardige afwerking

 • Exclusief

 • Kant en klaar voor gebruik

Mix Desert tegels productfoto

Nature Mix

 • Duurzaam en robuust

 • Eindeloze mogelijkheden

 • Maak je eigen creatieve patroon

 • Eenvoudig in gebruik

Lizard tegels taupe productfoto

Lizard

 • Geluid absorberend

 • Unieke tegels

 • Prachtige schubben structuur

 • Natuurlijke uitstraling

Ranger

 • Verpakt per m2 [4 tegels]

 • Eenvoudig op maat te snijden

 • 100% leer

 • Onderhoudsvriendelijk

Leren wandbekleding achter het hoofdbord

De populairste plek om in de slaapkamer leren tegels toe te passen is achter het bed. Hier heb je het hoofdbord. Het gebruik van leer achter het hoofdbord geeft de ruimte een gevoel van warmte en luxe. Het zachte en soepele oppervlak van het leer voegt textuur toe aan de muur, waardoor een interessant contrast ontstaat met het hoofdbord(dat vaak van leer of van hout is) en andere elementen in de kamer. Bovendien biedt leren wandbekleding een extra laag van comfort en isolatie, waardoor je slaapomgeving nog aangenamer wordt.

De muur tegenover je bed

Transformeer de muur tegenover je bed tot een opvallend en verfijnd element met leren wandbekleding. Door deze strategische plaatsing creëer je een prachtig visueel evenwicht en voeg je een vleugje luxe toe aan je slaapkamerinterieur. Leren wandbekleding tegenover je bed dient niet alleen als een stijlvolle achtergrond, maar ook als een functioneel en comfortabel element. Het biedt geluidsisolatie, waardoor ongewenste geluiden worden verminderd en je een rustige slaapomgeving kunt creëren. Bovendien is leer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een praktische keuze is voor een ruimte waar je dagelijks ontspant.

Het plafond

Breng een unieke en gedurfde uitstraling in je slaapkamer met leren wandbekleding op het plafond. Door het plafond te bekleden met leer voeg je een onverwacht element van luxe en textuur toe aan de ruimte, waardoor een adembenemende omgeving ontstaat waarin je heerlijk kunt ontspannen en wegdromen. De Slaapkamer is natuurlijk de uitgelezen ruimte om het plafond met leer te bekleden, als je gaat slapen kijk je er zeker naar. Daarbij zijn de leren plafond tegels vrijwel altijd wat donkerder dan witte verf, dit geeft dan ook extra rust in de slaapkamer.

Waarom leer toepassen in de slaapkamer?

Het toepassen van leren wandbekleding in de slaapkamer brengt tal van voordelen met zich mee. Allereerst voegt het een vleugje tijdloze elegantie en luxe toe aan de ruimte. De textuur en warmte van leer creëren een uitnodigende en rustgevende sfeer waarin je heerlijk kunt slapen. Bovendien biedt leren wandbekleding geluidsdemping (maar niet zoveel als akoestische panelen), waardoor je een stillere en vredigere slaapomgeving kunt creëren. Daarnaast is leer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een praktische keuze is voor de slaapkamer. Met leren wandbekleding kun je jouw persoonlijke stijl tot uiting brengen en een unieke en verfijnde uitstraling creëren die je slaapkamer naar een hoger niveau tilt.

Veel gestelde vragen

De leren tegels van Enzo Pellini zijn zo gemaakt dat iedereen ze kan bevestigen. Iedere tegel is aan de achterzijde voorzien van dubbelzijdige tape. Verwijder voorzichtig de beschermfolie en je kan de tegel eenvoudig op de muur plakken. Meer informatie over het aanbrengen vind je hier.

Voor een goede hechting van onze leren tegels op de muur adviseren wij om een primer te gebruiken. Wij bieden bovendien primer aan in dezelfde kleurtinten als onze leren tegels. Leer is een natuurproduct dat door temperatuurwisselingen wellicht kan gaan werken. Dit is niets om je zorgen over te maken maar door de kleur primer af te stemmen op de kleur van het leer zijn eventuele kleine naden door krimp nauwelijks zichtbaar.

Voordat je aan de slag gaat met leren wandtegels moet je rekening houden met het volgende:

• Acclimatiseren: Leer is een natuurproduct. Het is van belang dat de leren tegels minimaal 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze bevestigd gaan worden.

Luchtvochtigheid: De ideale luchtvochtigheid in de ruimte is tussen de 40% en 60%.

Temperatuur: De ideale kamertemperatuur bij plaatsing is tussen de 18 en 22 graden.

Het bevestigen van de leren tegels is heel eenvoudig dankzij de dubbelzijdige tape aan de achterzijde. Verder adviseren wij om het volgende gereedschap tijdens het plaatsen van onze tegels:

• Waterpas

• Afbreek mes (Stanleymes)

• Potlood

• Rolmaat

• Haakse hoek of liniaal (minimaal 50cm!)

• Snij mat/ onderlegger

• Optioneel een handwals om het leer gelijkmatig aan te duwen

Dat is sterk afhankelijk van het door jou gekozen patroon. De leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak horizontaal geplaatst. Wij adviseren dan op het middelpunt van de wand een horizontale lijn te trekken, gebruik hiervoor een waterpas en potlood. Als je begint met plakken vanuit dit middelpunt, creëer je een mooi evenwichtig beeld.

Kies je bijvoorbeeld voor een verticaal patroon dan moet je vanuit het middelpunt een verticale lijn plaatsen. Welk patroon je ook kiest, wij adviseren vanuit het middelpunt te starten met plaatsen. Wil je meer weten over mogelijke patronen klik dan hier.

Onze leren tegels kunnen worden geplaatst tegen een haardwand mits de wand geen warmte uitstraalt. Leer is een natuurproduct en daardoor gevoelig voor temperatuurwisselingen. Er kan krimp ontstaan wanneer de leren tegels in contact komen met hoge temperaturen.

De leren tegels van Enzo Pellini hebben net als een normale wand weinig aandacht nodig. Mocht er onverhoopt tegen de muur worden gemorst dan kan dit worden schoongemaakt door met een droge doek te deppen. Als een tegel ernstig beschadigd raakt dan kan deze eventueel worden vervangen.

Het leer van Enzo Pellini is zeer flexibel. Je kan het gemakkelijk om een hoek vouwen. Zorg dat de leren tegel aan één zijde goed zit vastgeplakt, vervolgens kan je het leer voorzichtig omvouwen en de andere zijde vastplakken. Zorg hierbij dat beide zijdes voldoende plakoppervlakte hebben zodat er een goede hechting met de ondergrond ontstaat.

Het leer heeft een dikte van +/- 2mm.

Leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak toegepast in keukens. Wij raden het echter af om achter de kookplaat leren wandtegels te plaatsen i.v.m. warmte, vuil en luchtvochtigheid. Datzelfde geldt voor de gootsteen i.v.m. eventuele waterschade. Het verschil in keukens is zo groot dat de mogelijkheden per situatie moet worden beoordeeld.