Ranger

Leren wandtegel in groot formaat

Leren wandbekleding Ranger

RANGER is de naam van de stoere leren wandtegel in groot formaat. De tegel heeft een afmeting van 40 x 60 cm. Daarmee heeft deze tegel van 100% leer een heel eigen uitstraling. Je kunt het rustig robuust noemen maar chic zou ook op zijn plaats zijn. Leren wandbekleding met eindeloos veel mogelijkheden. De tegel is vrij dun en dat heeft een groot voordeel. Je kunt hem namelijk ook heel eenvoudig op rondlopende oppervlakken gebruiken. Lambrisering of hele wand, bedboard of de achterwand van een kast… het behoort allemaal tot de mogelijkheden voor de handige DIY’er.

Inspiratie met leren wandtegels

Productinformatie

RANGER heeft een stoere en egale toplaag die is afgewerkt met aniline. De kleur en de textuur komen daardoor nog mooier naar voren. De tegels hebben lichte kleurschakering waardoor er een mooi contrast ontstaat wanneer ze in tegelverband op de wand worden bevestigd. Deze leersoort heeft als eigenschap dat je hier en daar wat kleine oneffenheden ziet. Het is een 100% natuurproduct en daarom is ook iedere tegel letterlijk uniek. Juist deze levendigheid geeft dat heerlijke kloeke karakter. De RANGER leren wandbekleding is verkrijgbaar in de kleuren MUD, PURE, MIST, CHARCOAL en ROCK. De tegels worden per stuk verkocht.

Ranger leren wandtegel

 • Formaat 60 x 40 cm
 • Per stuk te koop
 • Kleuren MUD, PURE, MIST, CHARCOAL en ROCK
 • 100% leer
 • Nederlands product
 • Eenvoudig te monteren op wand of plafond met Enzo Pellini primer en montagelijm
 • Kan op rondlopende wanden
 • Onderhoudsvriendelijk
 • De tegels passen perfect tegen elkaar aan

Inspiratie met leren wandtegels

RANGER producten

Montage

Benodigdheden

Voor de voorbereiding raden we je aan de muur voor te bewerken met onze speciale primer in de kleur van het door jou gekozen leer. De primer is eenvoudig te bestellen in onze webshop. Je hebt dan een verfbakje en verfroller nodig om je muur voor te bewerken.

Een waterpas en potlood en natuurlijk de speciale lijm die, net als de primer, te bestellen is in onze webshop.

De voorbereiding

Zorg dat eventuele stopcontacten zijn afgesloten van stroom.

Reinig de ondergrond goed. Zorg ervoor dat alle stof- en vetresten verwijderd zijn. Losse deeltjes en plekjes met eventueel stoffen als olie, vet, was of lak moet je ook eerst verwijderen. Zorg dat de muur droog is en glad van structuur. Breng dan de bijbehorende primer aan in de kleur die bij de door jou gekozen leerkleur past. Laat de wand achtereenvolgens goed drogen.

Breng de lijm volgens de instructie op de emmer, op de wand per baan aan. De laatste tegels kun je zo eenvoudig exact op maat snijden.

Tips & tricks

 • We raden je aan het patroon van de leren wandbekleding RANGER, eerst op de grond neer te leggen. Zo kun je nog heel makkelijk je eindresultaat aanpassen.
 • Laat het leer het liefst 24 uur voordat je gaat plakken in de ruimte acclimatiseren. Zo voorkom je onnodige krimpnaden. Leer is een natuurproduct, dat wil zeggen dat het een organisch materiaal is wat net als hout nog een heel klein beetje kan werken. Het kan zijn dat de leren wandbekleding dus iets krimpt of uitzet. Dat is afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur van de omgeving. Wil je niet dat je die krimpnaadjes ziet? Bewerk dan de muur eerst met de primer in de juiste kleur.
 • Als je begint met plakken, start dan zowel horizontaal als verticaal vanuit het midden van je uiteindelijk ontwerp. Zo kom je altijd goed uit! Zet de eerste tegel netjes waterpas op de wand en de volgende kun je dan eenvoudig laten aansluiten.
 • Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ton-sur-ton-effect door een deel wand de wand te bekleden en het resterende deel in de kleur van het leer te laten. Het resultaat zal niet alleen prachtig zijn, maar ook rustgevend en stijlvol.

RANGER legpatronen

Hier vind je inspiratie voor het indelen van de RANGER! Of je nu op zoek bent naar aaneensluitende of halfopen patroon, in wildverband of juist recht aansluitend. Of gewoon in een leuke vorm. Je kunt spelen met contrast door meerdere kleuren te gebruiken of een deel van de wand te bekleden.

Recht of juist diagonaal. Gebruik lekker je eigen smaak en laat je creativiteit los op deze uitdaging. Zo maak je je wand heel persoonlijk.

Vraag een gratis sample aan

Overweeg je de aanschaf van een leren wandtegel, maar twijfel je over de kleurkeuze? Geen probleem! Het is uitermate simpel om van tevoren één of meer kleurstalen aan te vragen. Hiermee kun je thuis in alle rust bepalen welke staal het mooiste aansluit bij jouw interieur.

Lookbook en inspiratie

Kijk ook eens bij onze andere producten

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allernieuwste interieurtrends, onze collectie, nieuwtjes en acties!