Ranger

Leren wandtegel in groot formaat

Leren wandbekleding Ranger

Ranger is de naam van de stoere leren wandtegel in groot formaat. De tegel heeft een afmeting van 41 x 61 cm. Daarmee heeft deze tegel van 100% leer een heel eigen uitstraling. Je kunt het rustig robuust noemen maar chic zou ook op zijn plaats zijn. Leren wandbekleding met eindeloos veel mogelijkheden. De tegel is vrij dun en dat heeft een groot voordeel. Je kunt hem namelijk ook heel eenvoudig op rondlopende oppervlakken gebruiken. Bovendien is de montage heel eenvoudig. We hebben daarvoor een speciale montagelijm. Hiermee kun je de wand eenvoudig voorlijmen waarna je de tegel op de juiste plaats plakt. Doordat de kit niet onmiddellijk droogt, heb je ruim de tijd om eventuele correcties uit te voeren. Makkelijker kan het niet! Lambrisering of hele wand, bedboard of de achterwand van een kast… het behoort allemaal tot de mogelijkheden voor de handige DIY’er.

Inspiratie met leren wandtegels

Productinformatie

Ranger heeft een stoere en egale toplaag die is afgewerkt met aniline. De kleur en de textuur komen daardoor nog mooier naar voren. De tegels hebben lichte kleurschakering waardoor er een mooi contrast ontstaat wanneer ze in tegelverband op de wand worden bevestigd. 

Deze leersoort heeft als eigenschap dat je hier en daar wat kleine oneffenheden ziet. Het is een 100% natuurproduct en daarom is ook iedere tegel letterlijk uniek. Juist deze levendigheid geeft dat heerlijke kloeke karakter. Ranger leren wandbekleding is verkrijgbaar in de kleuren MUD, PURE, MIST, CHARCOAL en ROCK en is verpakt per m2.

Ranger leren wandtegel

 • Formaat 61 x 41 cm
 • Verpakt per m2 [4 tegels]
 • Kleuren MUD, PURE, MIST, CHARCOAL en ROCK
 • 100% leer
 • Nederlands product
 • Eenvoudig te monteren op wand of plafond met Enzo Pellini primer en montagelijm
 • Kan op rondlopende wanden
 • Onderhoudsvriendelijk
 • De tegels passen perfect tegen elkaar aan
 • Eenvoudig op maat te snijden

Inspiratie met leren wandtegels

RANGER producten

 • Leren Tegel Ranger 41 x 61 Mud

   89,95

 • Leren Tegel Ranger 41 x 61 Mist

   89,95

 • Leren Tegel Ranger 41 x 61 Pure

   89,95

 • Leren Tegel Ranger 41 x 61 Rock

   89,95

 • Leren Tegel Ranger 41 x 61 Charcoal

   89,95

 • Kleurstaal
  Leren wandtegel
  Ranger

  Oorspronkelijke prijs was: € 2,95.Huidige prijs is: € 0,00.

Voorbereiding en montage

Ranger op je wand bevestigen

We raden je aan wel even de tijd te nemen om je zorgvuldig gekozen wanddecoratie te verwerken. Dat maakt het niet alleen leuker om te doen maar het resultaat zal ook mooier worden.

STAP 1  |  Leg al je gereedschap wat je nodig hebt klaar.

Zorg voor een

 • Waterpas
 • Potlood (of tape om de positie aan te geven)
 • Stanleymes en snijplaat of een ondergrond waarop gesneden mag worden
 • Snijlat. We raden je aan een metalen liniaal te gebruiken.
 • Meetlint of meetlat
 • Montagelijm [deze lijm is in potten van 1 liter te koop in onze webshop]
 • Lijmkam of kwast
 • Eventueel verfroller en primer
 • Roller om de tegel nog even mooi aan te drukken na het plakken

STAP 2 | Acclimatiseren van je wanddecoratie

Haal de leren wandtegels Ranger uit de verpakking en laat deze in de ruimte, waar je het wilt gaan verwerken, liggen. Leer is, net als hout, gevoelig voor temperatuur en vocht in de omgeving. Het is een 100% natuurlijk materiaal en daarom kan het namelijk nog een beetje werken. Door het te laten wennen aan de ruimte waarin je het wilt gaan gebruiken, voorkom je dat er kleine, zogenaamde krimpnaadjes, ontstaan.

STAP 3 | Controleer je wand of plafond goed

Voordat je de door jou gekozen wand of het plafond onder handen gaat nemen is het goed de ondergrond te inspecteren. Verwijder alle deeltjes die loszitten zoals afbladderende verfresten of kleine stukje oud behang of stuc.

Verwijder ook alle stof en vetvlekken. Iets plakken op een vettige ondergrond werkt namelijk niet, net zomin als plakken op een stoffige muur. Er zijn veel producten te koop in de bouwmarkten om te ontvetten. St. Marc is daar een goed voorbeeld van. Let wel op dat je de muur, na behandeling, weer even goed laat drogen voordat je begint met plakken.

STAP 4 | Het voorbewerken van de ondergrond

Om Ranger goed te laten hechten op de ondergrond, adviseren wij je om gebruik te maken van onze primer. Deze zorgt er namelijk voor dat er een goede hechting plaatsvindt tussen de wand en de tegels. Met name wanneer je op een zuigende ondergrond wilt plakken, is een primer zeker aan te bevelen. Je kunt het heel eenvoudig aanbrengen met een muurverfroller. Pimer op kleur kun je bestellen in onze webshop.

STAP 5 | Aan de slag

Nu komt het spannende deel. Je hebt alle voorbereiding achter de rug en nu wil je natuurlijk graag het resultaat zien?

We beginnen met het uitzetten van het beginpunt. Meet met je rolmaat zowel het horizontale als het verticale midden van de wand en teken dat af. Trek daarna met een potlood langs de waterpas een horizontale lijn en een haaks daarop staande verticale lijn.

Smeer de speciaal daarvoor bestemde lijm per baan op de wand. Dit voorkomt dat de lijm niet vroegtijdig opdroogt.

Plak de eerste tegel en corrigeer eventueel met twee handen de tegel tot de juiste positie. Werk zo naar de buitenkant toe. De laatste tegel kun je dan op maat snijden. Heb je een rubberen roller, dan kun je die gebruiken om de tegels nog een keer gelijkmatig aan te rollen. Eventueel kun je dat ook met vlakke hand doen. Druk gelijkmatig vanuit het midden naar de zijkanten en gebruik niet te veel kracht.

STAP 6 | Geniet van de door jouwzelf aangebrachte 100% leren wandbekleding Ranger en wees trots op het resultaat!

Tips & tricks

 • We raden je aan het patroon van de leren wandbekleding RANGER, eerst op de grond neer te leggen. Zo kun je nog heel makkelijk je eindresultaat aanpassen.
 • Laat het leer het liefst 24 uur voordat je gaat plakken in de ruimte acclimatiseren. Zo voorkom je onnodige krimpnaden. Leer is een natuurproduct, dat wil zeggen dat het een organisch materiaal is wat net als hout nog een heel klein beetje kan werken. Het kan zijn dat de leren wandbekleding dus iets krimpt of uitzet. Dat is afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur van de omgeving. Wil je niet dat je die krimpnaadjes ziet? Bewerk dan de muur eerst met de primer in de juiste kleur.
 • Als je begint met plakken, start dan zowel horizontaal als verticaal vanuit het midden van je uiteindelijk ontwerp. Zo kom je altijd goed uit! Zet de eerste tegel netjes waterpas op de wand en de volgende kun je dan eenvoudig laten aansluiten.
 • Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ton-sur-ton-effect door een deel wand de wand te bekleden en het resterende deel in de kleur van het leer te laten. Het resultaat zal niet alleen prachtig zijn, maar ook rustgevend en stijlvol.

RANGER legpatronen

Hier vind je inspiratie voor het indelen van de RANGER! Of je nu op zoek bent naar aaneensluitende of halfopen patroon, in wildverband of juist recht aansluitend. Of gewoon in een leuke vorm. Je kunt spelen met contrast door meerdere kleuren te gebruiken of een deel van de wand te bekleden.

Recht of juist diagonaal. Gebruik lekker je eigen smaak en laat je creativiteit los op deze uitdaging. Zo maak je je wand heel persoonlijk.

Veel gestelde vragen over RANGER

De afmeting van 1 tegel RANGER is 61 x 41 cm.
*Vanaf juli 2023 wordt de tegel ook geleverd in het vierkante formaat 50 x 50 cm.
Voor 1 vierkante meter heb je 4 tegels nodig. Wanneer je de oppervlakte gaat meten en het aantal vierkante meters hebt bepaald vermenigvuldig je dat getal dus eenvoudig met 4 en de uitkomst is dan het aantal tegels wat je kan bestellen. Hou er wel rekening mee dat wanneer je niet helemaal uitkomt met een hele tegel op het eind er soms wat zogenaamde snijresten zijn. Wij adviseren je daarom bij grotere oppervlakken wat extra tegels te bestellen.
Het leer is eenvoudig op maat te snijden. Zelfs uitsparingen rond het stopcontact kunnen exact op maat worden uitgesneden. Let er wel op dat je de stroom vooraf afsluit. Om het leer te snijden heb je een scherp stanley-mes nodig en bij voorkeur een metalen snijlat.
De 4 kleuren van de RANGER kunnen uitstekend met elkaar gecombineerd worden. Afhankelijk van het patroon dat je wilt maken op je wand. De dikte van iedere tegel is gelijk zodat ze eenvoudig en mooi aansluitend verwerkt kunnen worden. Ongeacht de kleur.
ENZO PELLINI heeft speciale lijm in haar assortiment die gemaakt is om leren tegels op je wand te bevestigen. Deze lijm is verkrijgbaar in de webshop.

De lijm gebruik je om ondergronden te smeren zodat je daarna de tegels op de wand kunt plakken. Zorg er wel voor dat de wand geen zuigend oppervlak heeft en dat de ondergrond vet en stofvrij is. Inlijmen kun je het beste doen met een lijmkam of kwast. Zorg ervoor dat de lijm niet te dik maar ook niet te dun wordt uitgesmeerd. Het moet niet klodderen maar wel vochtig aanvoelen. Werk per baan. Zo hou je goed overzicht en droogt de lijm niet vroegtijdig op.

Vraag een gratis sample aan

Overweeg je de aanschaf van een leren wandtegel, maar twijfel je over de kleurkeuze? Geen probleem! Het is uitermate simpel om van tevoren één of meer kleurstalen aan te vragen. Hiermee kun je thuis in alle rust bepalen welke staal het mooiste aansluit bij jouw interieur.

Lookbook en inspiratie

Kijk ook eens bij onze andere producten

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allernieuwste interieurtrends, onze collectie, nieuwtjes en acties!