Leer behang

Leren tegels als leer behang?

Enzo Pellini is toonaangevend in het leveren van hoogwaardige kwaliteit leren wandtegels, dat bewijzen we wel door bijvoorbeeld samen te werken met verschillende interieurontwerpers. Wij bieden een unieke collectie die is ontworpen om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen en een extra vleugje luxe en elegantie toe te voegen aan elke ruimte. Door het gebruik van onze leren wandtegels bieden wij een verrassend alternatief voor leer behang. In dit artikel zullen we uitleggen waarom onze leren wandtegels het betere alternatief voor leer behang kunnen zijn.

Leer behang
Leer behang

Hoe zet je leren wandbekleding
in als behang?

Het proces is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden. Het grootste deel van onze leren wandtegels worden geleverd met een zelfklevende achterkant, waardoor ze gemakkelijk op elke vlakke en schone muur kunnen worden aangebracht. U kunt ze naadloos aan elkaar bevestigen, waardoor een prachtig leer behang ontstaat dat direct de aandacht trekt. Wij durven wel te zeggen dat het zelfs makkelijker is dan behangen, dit omdat je met kleinere stukken werkt waardoor je het zorgvuldig kunt aanbrengen. Op een andere pagina hebben we een handig filmpje gemaakt over de montage, daarbij is te zien dat iedereen het kan, bekijk het filmpje hier.

Leer behang vs Leren wandbekleding

Leren wandbekleding en leer behang delen een gemeenschappelijke eigenschap – ze voegen beide een vleugje luxe en verfijning toe aan interieurs. Leren wandbekleding biedt echter een tastbare diepte en textuur die leer behang vaak mist. Terwijl leer behang meestal een glad en bedrukt oppervlak heeft, brengt leren wandbekleding de natuurlijke variatie van echt leer over, met unieke patronen en kleurschakeringen. Bovendien heeft leren wandbekleding een duurzaamheid en levensduur die vaak superieur zijn aan leer behang, wat kwetsbaarder kan zijn voor scheuren en slijtage.

Hoewel leer behang een meer betaalbaar alternatief kan zijn, biedt leren wandbekleding een tijdloze uitstraling en een tastbare, luxe esthetiek die een blijvende indruk achterlaat. Daarbij is de leren wandbekleding van Enzo Pellini ook nog eens verrassend betaalbaar! De keuze tussen de twee hangt af van persoonlijke voorkeur, budget en het gewenste niveau van authenticiteit en duurzaamheid.

Leer behang

Maar wat maakt leren wandtegels beter dan traditioneel behang?

Ten eerste biedt leer een unieke textuur en uitstraling die niet kan worden geëvenaard door gewoon papierbehang. Het voegt een gevoel van warmte en verfijning toe aan elke ruimte. De zachte en natuurlijke eigenschappen van leer creëren een aangename sfeer en nodigen uit tot ontspanning. Bovendien is het leer zeer duurzaam en slijtvast, waardoor het bestand is tegen dagelijkse slijtage en een langere levensduur heeft dan traditioneel behang.

Onze leren wandtegels hebben nog een voordeel namelijk; veelzijdigheid. In tegenstelling tot traditioneel behang kunnen onze leren tegels in alle ruimtes worden gebruikt. Van de woonkamer tot de slaapkamer, van de keuken tot (thuis)kantoor, onze tegels zijn bestand tegen vuil en zijn gemakkelijk schoon te maken. Dit betekent dat het uiterlijk en de luxe van leer in het hele huis ervaren kan worden, zonder beperkingen.

Stel je eens voor hoe jouw slaapkamer verandert in een oase van rust met een prachtig leer behang als achtergrond. Of hoe de woonkamer een verfijnde en stijlvolle uitstraling krijgt met een muur bedekt met leren wandtegels. Het gebruik van leren wandtegels in plaats van leer behang in jouw interieurontwerp opent de deur naar eindeloze mogelijkheden en creëert een unieke sfeer die jouw persoonlijke stijl weerspiegelt.

Onze tips

We hebben nog 3 tips om de ruimtes in jouw woning om te toveren met onze leren wandbekleding in plaats van lederen behang.

Ervaar de luxe en veelzijdigheid van leren wandbekleding in plaats van leer behang. Bij Enzo Pellini leveren we hoogwaardige leren wandtegels die jouw interieur transformeren en een tijdloze schoonheid toevoegen aan elke ruimte. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze leren wandbekleding!

Tip 1:

Maak een accentmuur. Kies een prominente muur in een ruimte en bedek deze met de leren wandtegels. Dit creëert een opvallend kenmerk en voegt direct textuur en luxe toe aan de ruimte. Combineer de leren wandtegels met neutrale kleuren op de overige muren om het accent nog sterker naar voren te laten komen, zo creëer je een echte eyecatcher.

Tip 2:

Gebruik ze voor ruimtelijke indeling. Verbeter de ruimtelijke indeling van de woning door bijvoorbeeld de tegels op een achterwand in een inloopkast te plaatsen, dit creëert een extra gevoel van luxe en diepte. Of gebruik ze als achtergrond voor een televisie- of kunstwerk om de focus van de ruimte te accentueren.

Tip 3:

Zet onze producten in de spot door goed gebruik van verlichting. Besteed speciale aandacht aan de verlichting in combinatie met de leren wandtegels. Goed geplaatste verlichting kan de textuur en kleur van de tegels versterken en de ruimte tot leven brengen. Overweeg het gebruik van spotlights, wandlampen of sfeerverlichting om de leren wandtegels extra te laten stralen.

Veelgestelde vragen

Nee, integendeel! Onze leren wandtegels zijn gemakkelijk schoon te maken met een zachte doek en milde zeep. Ze zijn bestand tegen vlekken en gemorst vocht, waardoor ze ideaal zijn voor elke ruimte, zelfs voor gebieden met een hogere luchtvochtigheid, zoals de badkamer.
Onze leren wandtegels zijn flexibel en kunnen zich aanpassen aan oneffenheden in de muur. Ze bieden een glad en strak oppervlak, zelfs op minder perfecte muren. Als er grote oneffenheden zijn, raden we aan om de muur vooraf glad te maken.
Leer is een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Onze leren wandtegels zijn ontworpen om bestand te zijn tegen dagelijkse slijtage en behouden hun kwaliteit en schoonheid gedurende vele jaren. Met het juiste onderhoud kunnen ze een leven lang meegaan.