Vilt

Een warm welkom in je huis begint bij de duurzame vilttegels van ENZO PELLINI.

ENZO PELLINI FELT is een vilttegel met karakter! 

Een warm welkom in je huis begint bij de duurzame vilttegels van ENZO PELLINI. Wanddecoratie van vilt ziet er warm en zacht uit maar heeft ook een stoere uitstraling. Het kan tegen een stootje, werkt geluiddempend en bovendien temperatuur isolerend. ENZO PELLINI Vilttegels zijn duurzaam. Ze zijn gemaakt van gerecyclede petflessen en het is een 100% Nederlands product. En dat zijn natuurlijk prachtige voordelen in een tijd waarin je zuinig wilt zijn met energie, maar ook wellicht in alle rust thuis wilt kunnen werken. De vilttegels laten zich uitstekend combineren met natuurlijke wandafwerking als beton, stuuc- of pleisterwerk. Juist in de combinatie met de zogenaamde harde wanden, die het geluid weerkaatsen, zijn deze vilttegels een hele goede oplossing. Het geluid wordt zachter en de verstaanbaarheid groter. Ons vilt is een stijlvolle en bovendien betaalbare wanddecoratie!

Inspiratie met Felt wandtegels

Productinformatie

De tegels werken brandvertragend (small flame test: PASS) en laten zich heel eenvoudig verwerken. De achterkant is voorzien van een zelfklevende laag, afgedekt met een eenvoudig te verwijderen folie. Het vilt laat zich ook heel gemakkelijk op maat snijden. Zelfs rondlopende oppervlakken zijn eenvoudig te voorzien van vilten tegels. Enzo Pellini wanddecoratie van vilt kun je in bijna alle ruimtes gebruiken mits deze niet te vochtig zijn. Let er wel op dat de ondergrond egaal, stof- en vetvrij is. Eventueel kun je voor een optimale hechting kiezen om het oppervlak eerst te voorzien van een onderlaag. In onze webshop zijn speciale primers op kleur leverbaar. Vilt is onderhoudsvriendelijk. Je kunt het eenvoudig met de stofzuiger schoonmaken. Let er wel op dat je de zuigkracht van de stofzuiger niet te hoog zet. ENZO PELLINI FELT is verpakt per m2 per kleur. De kleuren kunnen onderling iets in nuance verschillen maar dat zorgt juist voor een levendig geheel. De kleurnuances zijn minimaal. Het formaat per tegel is 25 x 50 cm. De dikte per tegel is 3 mm. ENZO PELLINI heeft zorgvuldig 10 prachtige kleuren geselecteerd. De kleuren zijn goed te combineren met andere materialen zoals hout, steen of beton.

Vilt

 • Brandvertragende werking (small flame test: PASS)
 • Geluidabsoberend
 • Eenvoudig op maat te maken
 • Zelfklevend: voorzien van een door folie afgedekte kleeflaag
 • Verpakking per kleur
 • Inhoud verpakking is 1 m2
 • Formaat per tegel is 25 x 50 cm
 • 100% nederlands product
 • Duurzaam materiaal: gerecyclede petfles
 • Keuze uit 4 kleuren: DUNE, BASALT, CHALK, SMOKE
Geluidsdemping icoon

Geluiddempend

Eenvoudige bevestiging icoon

Eenvoudig te monteren

Duurzaam icoon

Duurzaam

Vilt producten

Montage

Voordat u aan de slag gaat met het bevestigen van de ENZO PELLINI tegels, zijn de volgende punten belangrijk om te weten:

De muur waar je de vilttegels gaat bevestigen moet droog, vetvrij en vlak zijn, anders blijven de tegels niet goed zitten.

Voor een goede hechting op de muur adviseren wij om een primer te gebruiken. Wij bieden in onze webshop primers aan in diverse kleuren.

Zorg dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt zodat je zonder problemen aan de slag kan met het bevestigen van de vilten tegels. Wij adviseren om het volgende gereedschap tijdens het plaatsen van de tegels: waterpas, afbreek mes (Stanleymes), potlood, rolmaat, haakse hoek of liniaal (minimaal 50cm!), Snij mat/ onderlegger en optioneel een handwals om het vilt gelijkmatig aan te duwen. Maar dit kun je ook eenvoudig met de hand doen. Duw niet te hard maar strijg gelijkmatig in dezelfde richting.

STAPPENPLAN

Klaar in 3 stappen

De vilt tegels van Enzo Pellini zijn klaar voor gebruik en gemakkelijk aan te brengen. Alle tegels hebben aan de achterzijde een lijm laag + beschermfolie die je eenvoudig kunt verwijderen. Afhankelijk van de patroon keuze kan je nu de volgende eenvoudige stappen volgen:

STAP 1: Maak met een waterpas een lijn langs de muur waar je de leren tegels wilt bevestigen. Dit kan horizontaal of verticaal zijn. Markeer het midden van de muur met potlood. Het is het beste om vanuit het midden te beginnen. Zo creëer je een aantrekkelijk en uitgebalanceerd eindresultaat.

STAP 2: Verwijder nu gedeeltelijk de beschermfolie van de achterkant van de vilttegel en plak het eerste stuk van de tegel tegen de muur. Verwijder nu voorzichtig de resterende beschermfolie en bevestig de rest van de tegel aan de muur. Nu stevig aanduwen en je eerste tegel is een feit.

STAP 3: Je kunt nu verder gaan door de andere tegels te elkaar te bevestigen. Indien noodzakelijk kan je de laatste tegels op maat te snijden met behulp van een Stanleymes en liniaal.

TIPS & TRICS

 • Gebruik een snijplank of andere stevige ondergrond bij het snijden van de tegels.
 • Als je een oppervlakte groter dan 1 m² met tegels gaat bedekken, verdeel dan de tegels uit de verschillende dozen. Mix de kleurtinten en creëer een eyecatcher in je interieur met de vilt tegels van ENZO PELLINI.
 • Het is nu aan jou om een patroon te kiezen. Je kunt natuurlijk je wand in 1 kleur bekleden, maar het is ook mogelijk om meerdere kleuren te combineren.
 • Als je begint met plakken vanuit dit middelpunt, creëer je een mooi evenwichtig beeld.
 • Leg eerst een patroon naar keuze op een vlakke ondergrond zonder de beschermlaag aan de achterzijde van de tegels te verwijderen. Zo kan je het patroon eens goed bekijken en eenvoudig aanpassen voordat je de definitieve versie op de muur bevestigt.
 • Veel succes en geniet van deze prachtige eyecatcher in je huis!

Veel gestelde vragen over vilt

De vilten tegels van Enzo Pellini zijn zo gemaakt dat iedereen ze kan bevestigen. Iedere tegel is aan de achterzijde voorzien van dubbelzijdige tape. Verwijder voorzichtig de beschermfolie en je kan de tegel eenvoudig op de muur plakken.
Het bevestigen van de vilten tegels is heel eenvoudig dankzij de dubbelzijdige tape aan de achterzijde. Verder adviseren wij om het volgende gereedschap tijdens het plaatsen van onze tegels:

 • Waterpas
 • Afbreek mes (Stanleymes)
 • Potlood
 • Rolmaat
 • Haakse hoek of liniaal (minimaal 50cm!)
 • Snij mat/ onderlegger
 • Optioneel een handwals om het leer gelijkmatig aan te duwen
Dat is sterk afhankelijk van het door jou gekozen patroon. De leren wandtegels van Enzo Pellini worden vaak horizontaal geplaatst. Wij adviseren dan op het middelpunt van de wand een horizontale lijn te trekken, gebruik hiervoor een waterpas en potlood. Als je begint met plakken vanuit dit middelpunt, creëer je een mooi evenwichtig beeld.

Kies je bijvoorbeeld voor een verticaal patroon dan moet je vanuit het middelpunt een verticale lijn plaatsen. Welk patroon je ook kiest, wij adviseren vanuit het middelpunt te starten met plaatsen. Wil je meer weten over mogelijke patronen klik dan hier.

Onze vilten tegels kunnen worden geplaatst tegen een haardwand mits de wand geen warmte uitstraalt. Er kan krimp ontstaan wanneer de leren tegels in contact komen met hoge temperaturen.
De vilten tegels van Enzo Pellini hebben net als een normale wand weinig aandacht nodig. Mocht er onverhoopt tegen de muur worden gemorst dan kan dit worden schoongemaakt door met een droge doek te deppen. Als een tegel ernstig beschadigd raakt dan kan deze eventueel worden vervangen.
Het vilt van Enzo Pellini is zeer flexibel. Je kan het gemakkelijk om een hoek vouwen. Zorg dat de vilten tegel aan één zijde goed zit vastgeplakt, vervolgens kan je het vilt voorzichtig omvouwen en de andere zijde vastplakken. Zorg hierbij dat beide zijdes voldoende plakoppervlakte hebben zodat er een goede hechting met de ondergrond ontstaat.
Het vilt heeft een dikte van +/- 3mm.
Vilten wandtegels van Enzo Pellini worden vaak toegepast in keukens. Wij raden het echter af om achter de kookplaat vilten wandtegels te plaatsen i.v.m. warmte, vuil en luchtvochtigheid. Datzelfde geldt voor de gootsteen i.v.m. eventuele waterschade. Het verschil in keukens is zo groot dat de mogelijkheden per situatie moet worden beoordeeld.

Vraag een gratis sample aan

Wil je heel graag vilten wandtegels van ENZO PELLINI maar twijfel je nog een beetje over de kleur? Vraag dan een kleurstaal aan! Je ontvangt dan een sample kleurstaal van 12,5 x 12,5 cm. Deze kleurstaal wordt per post verstuurd en past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Lookbook en inspiratie

Kijk ook eens bij onze leren wandbekleding en akoestische panelen

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allernieuwste interieurtrends, onze collectie, nieuwtjes en acties!